СПОСОБИ ДОПОМОГИ ДІТЯМ-СИРОТАМ

Кожна людина, незалежно від віку, професії, фінансового положення чи стану здоров’я може допомогти обездоленій дитині та зробити свій внесок у її життя.
? СПОСІБ 1. Моліться за дітей
Зміни у житті дітей-сиріт із Божою допомогою обов’язково стануться, якщо за них будуть цілеспрямовано молитися віруючі люди. Ви можете молитися загалом за дітей-сиріт України, за дітей Вашого регіону. Це унікальна можливість послужити навіть тим дітям, яких Ви ніколи не бачили. Але ще більш важливою є молитва за конкретних дітей, з якими Ви знайомі, або просто маєте їх фотографію. Нехай молитва за таку дитину стане невід’ємною частиною Вашого молитовного часу.
? СПОСІБ 2. Говоріть на захист дітей
Усе починається зі слова. Розповідайте іншим про ситуацію з дітьми-сиротами та їхні потреби. Покажіть, які шляхи допомоги дітям є найбільш ефективними та поділіться успішними історіями усиновлення. Розповсюджуйте інформацію про служіння та організації, які працюють із дітьми. Якою не була б Ваша професія, Ви можете стати адвокатом дітей-сиріт. Завдяки Вам бачення служіння дітям «Україна без сиріт» буде поширюватися по всій країні та за ї ї межами.
? СПОСІБ 3. Підтримайте служіння дітям фінансами
Пожертвування – це практична дія, яка під силу кожному, незалежно від його фінансового становища. А куди саме жертвувати? Допоможіть фінансами сім’ї, яка прийняла у свій дім дитину-сироту. Підтримайте коштами служіння дітям, яке є у Вашій Церкві і/або організацію, котрій можна довіряти та у діяльності якої є гарні результати. Важко переоцінити важливість регулярної підтримки, навіть, якщо мова йде про порівняно невелику суму грошей. Ваша «лепта» має значення!
? СПОСІБ 4. Станьте волонтером у служінні дітям
У кожного з нас є таланти, уміння, досвід та можливості, якими ми можемо допомагати знедоленим дітям. Відвідайте дітей у дитячому будинку, пограйтеся і поспілкуйтеся з ними. Долучіться в якості волонтера до існуючого служіння або організації, чи навіть станьте ініціатором праці, якщо такої ще немає у Вашій Церкві чи оточенні.
? СПОСІБ 5. Станьте наставником для дитини
Кожній дитині потрібна людина, якій можна було б довіряти і на яку можна покластися. Ви можете стати першою такою людиною в житті сироти, ї ї старшим братом чи сестрою, дядьком або тіткою. Познайомтеся та подружіться з дитиною. Моліться за неї і регулярно спілкуйтеся з нею, діліться своїм життєвим досвідом. Якщо це можливо, відвідуйте ї ї та беріть із собою у поїздки, якщо ні – листуйтеся з нею, спілкуйтеся по телефону чи за допомогою інтернету.
? СПОСІБ 6. Візьміть дитину в сім’ю на певний час
Часто трапляються ситуації, коли потрібні батьки, які були б готові прийняти до себе дитину на деякий час. Це може бути як кілька днів або тижнів, так і не один рік. В Україні є декілька способів, якими це можна зробити: опікунство, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, а також патронатна сім’я. Це дуже велика відповідальність і нелегка праця, тому потрібно добре подумати, порадитися та пройти ґрунтовну підготовку. Часто трапляється так, що ці люди стають батьками дитині на все життя.
? СПОСІБ 7. Усиновіть дитину
Найбільше, що можна зробити дитині-сироті – це назавжди стати ї ї татом або мамою. У такому разі Ви стаєте з дитиною рідними, з усіма відповідними правами та обов’язками. Усиновлення – одне з найважливіших рішень у житті людини і з ним не можна поспішати. Моліться, щоб упевнитися, що Ви справді можете це зробити і щоб зрозуміти, кого саме Вам потрібно усиновити. Шукайте поради та підтримки з боку рідних, друзів, спеціалістів та Церкви. І якщо Ви вирішите усиновити дитину – налаштуйтеся на найбільш неймовірну подорож Вашого життя!

10 листопада. Всеукраїнський день молитви за сиріт
В один день. В один голос. З однією метою.

За матеріалами БФ “Спадщина”.