Органно- інструментальний концерт “В душі моїй лунає звук гобою…” (С.Прилуцький) 20 серпня 2022 р. (субота), початок о 16:00

Цьогорічний літній музичний сезон завершується! Запрошуємо поціновувачів класичної музики на цікавий концерт “В душі моїй лунає звук гобою…” (С.Прилуцький), який розкриє синергію звучання органу та гобою.

Програму підготували прекрасні одеські музикантки.

Вероніка Струк – понад 20 років головний органіст Лютеранського Собору Св.Павла в Одесі, ключовий організатор органних фестивалів в Одесі, концертмейстер Одеського Національного театру опери та балету, дипломант міжнародних фестивалів духовної музики. Опанувала органним репертуаром різних жанрів, стилів, епох вищих рівнів складності. Вивчала теологію, відвідуючи лекції професора М. Хука.

Вероніка Струк виконує органні твори Й.С.Баха, а також його сучасників проникливо і молитовно зворушливо. Мисткиня чудово інтерпретує і твори класиків французької органної школи 19-го століття, передаючи динамізм та емоційну насиченість музики нового часу. Вона здатна до імпровізації, до народження нового трактування зі свого сьогоднішнього стану та настрою зали.

У виконанні Вероніки кожен звук прозорий (чого на органі нелегко досягти), і ця музика не «давить» своєю громоподібною величчю, а захоплює вражаючою красою.

Вероніка Струк багато знає про музику та композиторів. Вона чудово веде свої концерти, розповідаючи слухачам найцікавіші подробиці про твори, що виконуються.

Солісткою концерту буде представниця відомої одеської музичної родини Єлизавета Меньшагіна (гобой). Обдарована різнобічна виконавиця відома майстерним володінням духовими інструментами (блок-флейта та ін.), а також має прекрасне сопрано.

Участь у концерті відомої одеської музикантки Юлії Кузьминої дозволить нам почути камерну сюїту Генделя для двох гобоїв.

Наш час характеризується настирливим диктатом «сучасного», навіть миттєвого. Ми суєтно ковтаємо «свіжі новини» і ганяємося за модними новинками. Але в години випробувань і тривог ми згадуємо про Вічність. Високе мистецтво учасниць нашого концерту залучає слухачів до духовного та емоційного спілкування з Творцем, який надихнув авторів чудових музичних творів.

Майбутній концерт – це не музей, у якому прекрасні, але, на жаль, мертві експонати. Це життя музики! Пропонуємо справжній подарунок для всіх, хто хоче пережити піднесені почуття, закладені у цих музичних перлинах.

Програма концерту:

1)Й.-С.Бах.Концерт #1 Соль мажор для органу в 3-хчастинах

2)А.Марчелло.Adagio  з концерту ре мінор для гобою (Солістка- Єлизавета Меньшагіна)

3)Г.-Ф.Гендель.Камерна сюїта для 2-х гобоїв, 3-4 частини. (Солістки- Єлизавета Меньшагіна, Юлія Кузьмина (гобой))

4)Галуппі – Боссі.Adagio e Allegro із Сонати до мінор для органу

5)Д.Чімароза.Сициліана та Presto з Концерту для гобоя (Солістка- Єлизавета Меньшагіна)

6)Ян Кухарж.Фантазія Соль мінор для органу

7)Т.Альбіноні.Adagio в обробці для гобоя та органу (Солістка- Єлизавета Меньшагіна)

8)С.Франк.Хорал #2 для органу

9)Г.Форе.Сициліана для гобоя та органу (Солістка- Єлизавета Меньшагіна)

10)Ш.-М.Відор.Токката з П’ятої органної симфонії.

Концерт відбудеться по вул. Пастера, 62 – 20 серпня 2022 г. (субота) о 16:00.

Вхід 100 грн., для пенсіонерів 50 грн.

Довідки за тел. (048) 789-10-86, (094) 945-70-86.