Вокальний концерт «Музика Ендрю Ллойда Уеббера» 1 жовтня 2022 р. (субота), 16:00.

Запрошуємо на концерт «Музика Ендрю Ллойда Уеббера» у виконанні провідних одеських музиканток. Добре відомі й улюблені виконавиці – співачка Ольга Оганезова, народна артистка України, та органістка Олена Удрас – приготували цікаву тематичну програму. Вона представляє кращі твори, мабуть, найвідомішого сучасного композитора в авторській обробці Олени Удрас. Ендрю Ллойд Уеббер (нар. 22 березня 1948, Лондон) – англійський композитор, автор 16-ти популярних мюзиклів та рок-опер, творів для оркестру, фортепіанних п’єс та ін.

У 1967 році у співавторстві з лібретистом Тімом Райсом була написана опера ‘Joseph And His Amazing Technicolour Dream’, де намітився інтерес авторів до вільного прочитання Святого Письма. У 1970 році Ллойд Веббер разом із Райсом створив відому рок-оперу «Ісус Христос – суперзірка», яка своєю сміливістю викликала чимало протестів з боку пуританськи налаштованої публіки. Інтерес слухачів завоювала і рок-опера ‘Evita’ (присвячена дружині аргентинського президента Перона Єві, 1978 рік). Однак найбільшого комерційного успіху досяг мюзикл «Cats», створений у 1988 році за мотивами книги Т. Еліота.

У наступні роки композитор створив цілу низку популярних мюзиклів (‘The Phantom Of The Opera’, ‘Aspects Of Love’ та інші), написав музику для відомих виконавців , працював із симфонічним оркестром, керував своєю компанією. Чимало його творів було екранізовано. За видатний внесок у розвиток сучасного музичного театру Ллойд Веббер був висвячений королевою у лицарі (1992), а в 1997 році йому був дарований титул барона. 

Кілька з його пісень стали світовими хітами, найбільш успішні з них представлені у програмі нашого концерту.

В академічному жанрі Ендрю Ллойда Веббера написав віртуозні варіації на тему Паганіні для віолончелі та «Реквієм» (1984 р.). Реквієм Веббера — заупокійна меса, присвячена пам’яті батька композитора — органіста Вільяма Ллойда Веббера. Твір здобув премію Греммі у номінації «найкраща класична композиція».

Композиторський талант і творча сміливість Ендрю Ллойда Веббера зробили його яскравою зіркою на музичному небосхилі світу кінця 20-го століття. Яскраві зірки одеської музичної сцени Ольга Оганезова та Олена Удрас підготували для шанувальників чудовий подарунок, представляючи оригінальні інтерпретації відомих хітів.

ПРОГРАМА КОНЦЕРТУ:

1.Pie Jesu з «Реквієм»

2.Увертюра, I only want to say та I don’t know how to love him з «Jesus Christ Superstar»

3.Увертюра, Wishing you were somehow here again, The music of the night, All I ask of you з «Phantom of the opera»

4.Love changes everything з «Aspects of love»

5.Memory з «Сats»

6.Close every door з «Joseph»

7.Amigos Para Siempre («Друзі для життя», пісня на закритті Олімпіади 1992, Барселона)

8.Don’t cry for me Argentina з «Evita».

Концерт відбудеться по вул. Пастера, 62 – 1 жовтня 2022 г. (субота) о 16:00.

Вхід 100 грн., для пенсіонерів 50 грн.

Довідки за тел. (048) 789-10-86, (094) 945-70-86.