Органно- вокальний концерт «Чарівність музики Франції ХІХ-ХХ сторіч» 25 лютого 2023 р. (субота), 15:00

Цікаву та пізнавальну музичну програму для шанувальників класики підготували прекрасні одеські музикантки Вероніка Струк (орган) та Ірина Петрова (сопрано).

Вероніка Струк – понад 20 років головний органіст лютеранського собору Святого Павла в Одесі, концертмейстер Одеського Національного театру опери та балету, дипломантка міжнародних фестивалів духовної музики. Чудово інтерпретує  твори класиків французької органної школи 19-го і 20-го століть, передаючи динамізм та емоційну насиченість музики нового часу.

Вероніка Струк фахово веде свої концерти, розповідаючи слухачам найцікавіші подробиці про твори, що виконуються.

Співачка Ірина Петрова працює в  Одеському Національному театрі опери та балету, дипломантка міжнародних конкурсів. Активну концертує, натхненно розкриваючи красу творів різних епох – від бароко до сучасності.

В середині ХІХ століття сторіччя Арістід Кавайє-Колль розробив органи французького симфонічного стилю, які розширили виконавчі можливості органу до рівня справжнього оркестру. В нашій залі встановлений саме такий інструмент, який дозволяє виконувати будь-які твори світового органного репертуару.

У французькій музиці ХІХ-ХХ століть переплелися різні естетико-стилістичні тенденції – романтичні, імпресіоністичні, неокласичні. Її глибину та красу представлять слухачам Вероніка Струк та Ірина Петрова, які обрали для цього концерту справжні музичні клейноди.

ПРОГРАМА:

1)Л.Боельман.Готична сюіта для органу ор.25в 4-х частинах:

Інтродукція -Хорал

Готичний Менует

Молитва в Нотр-Дамм

Токката

2)С.Франк.Вечірні дзвони(Солістка-Ірина Петрова)

3)К.Дебюссі.”Зоряна ніч”(Солістка-Ірина Петрова)

4)С.Франк.Хорал #2 для органу

5)Е.Саті.Вальс(Солістка-Ірина Петрова)

6)К.Сен-Санс.Дві п’єси з “Карнавал тварин”в обробці для органу

7)Р.Ан.”Пейзаж”(Солістка-Ірина Петрова)

8)Ф.Пуленк.”Шляхи кохання”(Солістка-Ірина Петрова)

9)Ш.-М.Відор.Adagio та Токката з П’ятої симфонії для органу ор.42 фа мінор.

Яскрава емоційність музики концерту налаштовує на перемогу над зимою, холодом і злими вітрами з північного сходу. Ми чекаємо на прихід весни, яка принесе свято світлого Христового воскресіння, і віримо в перемогу над війною та злом, що її породило.

Запрошуємо на вул.Пастера, 62, 25 лютого 2023 р. о 15:00.

Надійність електропостачання під час концерту буде забезпечена.
ДОВІДКИ ЗА НОМЕРОМ (048) 789-10-86, (094) 945-70-86.
Вхід 100 грн., для пенсіонерів і внутрішньо переміщених осіб 50 грн.